Tilbake til alle arrangementer

Kulturnatta 2024

Marte Gunnufsen

Arbeider primært med tidsbaserte uttrykk som film, lyd, installasjon og performance.

Hun er utdannet klassisk pianist og billedkunstner, og arbeider tverrfaglig med videokunst, performance, skulptur og installasjon. Lydbildet står sentralt i verkene, og innbefatter eget pianospill, selvlagde og andres komposisjoner.

Ulike subkulturer står ofte i sentrum i arbeidet mitt. Særlig er hun interessert i måten minoriteter står utenfor etablerte fellesskap, og gjennom det utvikler sterke identiteter.

Ka Chun Lay

Lays praksis søker å løfte frem steinen som noe mer enn et materiale for utvinning eller bearbeiding; å dele en fascinasjon for bergartenes dynamiske liv og å utforske steinen som en egen agens.
Verkene henvender seg til publikum med et spørsmål: Kan vi forholde oss til de geologiske elementene som noe annet enn en ressurs?
Skulpturene er håndlagde steiner, bygget opp lagvis av naturmaterialer som kalkmørtel og gips med
innslag av sand, naturpigmenter og animalsk lim. Ofte inspirert av geologiske fenomener som for eksempel
folding – når jordskorpen bretter over seg selv over tid grunnet til platetektonikk, og skaper berg med
sedimentære og metamorfe lag. Materie, varme, trykk og tid - dyp tid.
Hvorav vi mennesker som barn av naturen er trykket sammen med tilsvarende elementer.
Hvor sannheten er at til slutt så blir vi alle en fysisk del av steinen, berget og fjellene på denne lille steinplaneten vi kaller hjem.

Kachun Lay (1989) er utdannet MCA ved Victorian College of Art, University of Melbourne og med BFA fra Kunsthøgskolen i Oslo. Lays arbeid er blant annet stilt ut ved Agder Kunstsenter, Kristiansand (2023),
Gallerygallery Inc., Melbourne (2020), George Paton Gallery, Melbourne (2019), Galleri ROM, Oslo (2018),
Akershus Kunstsenter (The Big Draw, 2016) og Galleri ANX (2015), Oslo.

Han undersøker menneskelige individers forhold til naturens individer og de eventuelle tilknytninger som disse møtene frembringer. Lays kunstneriske praksis uttrykkes i skulptur, tegning, installasjon, digitalanimasjon og performancekunst. Forankret i ideer fra økopsykologi, filosofisk posthumanisme og geologi, praktiserer han transdisiplinært der han behandler skulpturene som medvirkende «subjekter» og forgreninger av hans fysiske kropps evne til å fungere som medium. Gjennom materialutforskning sammen med fysisk og virtuell interaksjon lager Kachun arbeid som er i en hybrid-tilstand mellom det såkalt “naturlige“ og “kunstige“ .

(Tekst fra atelier.art)

Forrige
Forrige
15. oktober

Star for life in concert

Neste
Neste
16. november

Kenneth Blom - Førjulsutstillingen 2024